21/06/2024
ЦСКА е наследник на АС-23

ЦСКА е наследник на АС-23

Стадион „Българска армия“ е единственият стадион в София, който има нотариален акт отпреди Втората световна война. Завършен е в началото на 30-те години.

След 1944 г. се започва конфискация. През 1948 г. стадионът се национализира: взима се от АС-23 и се дава на ЦДНВ. Да, но АС-23 е в отбора на Чавдар, заедно с Шипка-Победа.

След това Чавдар се обединява с ДНА и правят ЦДНВ. Защо МНО след 1991 година, оглавявано да кажем от Луджев и Сталийски, направи такива погроми на „Армията“ и с този клуб?

ЦСКА ангажира половин България – „червена“ България.

ЦСКА трябваше да бъде изпратен в Сибир. Славия е велик клуб, нищо против Славия, но този клуб получи чрез „Софийски имоти“ една тънка заменка – получиха целия имот на Славия. С всички трябва да бъде така.

По-натам нещата се случиха и при Левски, при Стефан Софиянски: 27 години по 80 000 лева, може да го сметнете.

ЦСКА продължават да го изнудват, трябва да се плащат такси, а едните не са платили нищо.

Гърнетата искаха да изчистят и нас хубаво, да ни няма. 2010 г. се игра мач с Черно море на „Армията“ и беше казано, че това е последен мач на „Армията“, защото стадионът бил опасен.

Славия получи стадиона си, Левски не плаща нищо за базата си, а ЦСКА?

В Панчарево беше потрошено всичко, посадиха акации, излезе комисия и каза, че там нищо не може да се строи, нямало документи.

Всички трябва да са равни – ЦСКА, Левски, Славия и Локомотив (София). Ботев (Пловдив) вече три пъти ряза бурените и сваля крановете – наскоро им дадоха пари, както знаем.

Само с държавата ще стане, трябва да погледнем съседите. Албания направи модерен стадион, телевизионната кула хвърля сянка върху него, искат да събарят кулата.

В дупка сме, говоря за футбола. Поне десет стадиона трябва да се направят в България. Не знам дали сектор „Г“ ще излезе заедно с феновете на Левски, но трябва да е ясно, че трябва да се помогне за стадионите.

За да отидем до „Армията“, не ни трябва паркинг. В Москва отивате на „Лужники“, колата я паркирате на три километра от „Лужники“. Така е и в Полша, така е и в Марсилия на „Велодром“, който е стар стадион. ПУП позволява да се построи нов стадион на „Армията“.

ЦСКА беше загробен с 85 договора – от БФС с престъпното съгласие на държавата“, заяви Графа.